040 188 12 61 info@yhdessa.fi

Kuntouttava työtoiminta

Yhdessä-yhdistyksen kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pitkäaikaistyöttömille tai vaikeasti työllistyville maahanmuuttajille. Yhdistys järjestää kuntouttavaa työtoimintaa palvelusetelinmallin mukaisena ostopalveluna, ja tällä hetkellä se on suunnattu vain turkulaisille.

Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan Turun kaupungin Työpisteen ja sosiaalipalveluiden yhteistyönä TE-toimiston kanssa. Asiakkaalla tulee olla päivitetty monialainen työllisyyssuunnitelma. Omavirkailijan otettua yhteyttä toimintayksikköön voidaan asiakkaalle samalla sopia tutustumisaika.

Yhdessä-yhdistys järjestää kuntouttavaa työtoimintaa yksilö- ja ryhmämuotoisena. Yksilömuotoinen työtoiminta alkaa aina 3 kuukauden jaksolla, ja sopimusta voidaan jatkaa enintään 24 kuukautta omavirkailijoiden hyväksymänä. Ryhmämuotoinen työtoiminta kestää aina vain 3 kuukautta, minkä jälkeen on mahdollisuus siirtyä yksilömuotoiseen työtoimintaan.

Ryhmämuotoinen työtoiminta sisältää suomen kielen opiskelua ja tietokoneen hallinnan opettelua. Työtoimintaan osallistutaan 2 – 4 kertaa viikossa, 4 tuntia päivässä. Asiakkaille tarjotaan päivittäin lämmin lounas.

Yksilömuotoisessa kuntouttavassa työtoiminnassa päätyötehtävänä on käsityöt ja ompelu. Asiakkaat ylläpitävät pienimuotoista ompelupalvelua, jonne kuka tahansa voi tuoda kankaitaan tai vaatteitaan esimerkiksi korjattavaksi, leikattavaksi, lyhennettäväksi, muokattavaksi, napin vaihtoon tai vetoketjun vaihtoon.

Suomen kieltä käytetään kaikessa sosiaalisessa kanssakäymisessä. Sekä käsityö- ja ompeluohjeet että sosiaaliohjaus annetaan suomeksi.

Työtoiminnassa on päivittäin liikuntaa käsitöiden ja muun istumisen vastapainona. Liikunta voi olla tuolijumppaa, ulkoilua tai kevyttä aerobicia. Asiakkaat voivat osallistua erilaisten tapahtumien järjestämiseen ja yhdistyksen muihin toimintoihin. Lisätietoja: Satu Huhtanen : s-posti satu.huhtanen@yhdessa.fi tai puh. 045 113 9536

Lue myös

Uusi alku

Uusi alku

Moikka! Täällä kirjoittaa Emma, yhdistyksen Runosmäen toimipisteessä elokuussa aloittanut uusi toiminnanohjaaja. Kerron teille vähän syksystäni...

lue lisää

0 kommenttia