040 188 12 61 info@yhdessa.fi

Tukea työllistymiseen

Yhdistyksessä toimii kuntouttava työtoiminta, jonka asiakkaaksi pääsee ottamalla yhteyttä Turun kaupungin Työpisteeseen tai TE-toimistoon. Yhdistyksen on mahdollista ottaa työkokeiluun muutamia henkilöitä erilaisiin työtehtäviin. Yhdistyksessä työskentelee vuosittain useita palkkatuettuja työntekijöitä. Yksityishenkilöt voivat tulla perjantaisin saamaan apua työnhakuun.

YHDESSÄ-yhdistyksen kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu turkulaisille pitkäaikaistyöttömille, syrjäytyneille tai vaikeasti työllistyville maahanmuuttajille.

Työ- ja elinkeinotoimisto voi ohjata henkilöasiakkaitaan työkokeiluun työpaikalle ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selvittämiseksi tai työmarkkinoille paluun tukemiseksi. Työkokeilu perustuu asiakkaan palvelutarpeeseen. Työkokeilun voi aloittaa sopimuksen tekemisen jälkeen. Työkokeilun enimmäispituus on 6 kuukautta samassa työpaikassa.

YHDESSÄ-yhdistys työllistää työkokeilulla muutamia henkilöitä vuosittain. Työkokeilun voi suorittaa esimerkiksi ohjaamalla ryhmiä IKU-toiminnassa, ohjaamalla käsityöryhmiä kuntouttavassa työtoiminnassa, avustamalla opetuksessa, työskentelemällä keittiössä keittiöapulaisena tai siivoojan apulaisena. Työpäivän kesto on 4-6 tuntia, työpäivä ajoittuu arkipäiviin ja aamuihin tai iltaan. Työkokeilusopimus yksilöidään henkilökohtaisesti.

Palkkatuki on taloudellinen tuki, jota TE-toimisto voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin. Palkkatuetun tuen tarkoituksena on edistää työnhakijan työllistymistä avoimille työmarkkinoille silloin, kun hänellä on puutteita ammatillisessa osaamisessa tai tehtävissä selviytymiseen vaikuttava vamma tai sairaus. Vaikka palkkatuki myönnetään ja maksetaan työnantajalle, tuen myöntäminen lähtee aina työttömän työnhakijan palvelutarpeesta.

YHDESSÄ-yhdistys työllistää vuosittain muutamia henkilöitä palkkatuen avulla. Työttömällä tulee olla mahdollisuus 100 %:n palkkatukeen ennen kuin yhdistys lähtee hakemaan palkkatukea. Palkkatuella työllistettyjä työntekijöitä ovat siistijät, keittiöhenkilökunta, ompelupalvelun työntekijä, kieliryhmien ohjaaja ja vahtimestarit. Palkkatukiasioissa ota yhteyttä Raziye Alilin: s-posti raziye.alili@yhdessa.fi tai puh. 040 744 5521.

Perjantaisin kello 10–15 on saatavissa apua työnhakuun. Yhdessä-yhdistyksen henkilökunta on paikalla auttamassa CV:n teossa, aikuisopiskelijoiden läksyissä, työnhaussa, koulupaikkojen haussa sekä oleskelulupien ja muiden virallisten asioiden hoitamisessa. Voit varata ajan tai tulla suoraan paikalle.

Lue myös

Uusi alku

Uusi alku

Moikka! Täällä kirjoittaa Emma, yhdistyksen Runosmäen toimipisteessä elokuussa aloittanut uusi toiminnanohjaaja. Kerron teille vähän syksystäni...

lue lisää

0 kommenttia