040 188 12 61 info@yhdessa.fi

Toisen koronakevään kuulumisia Runosmäestä

Poikkeusaika jatkuu ja koronavirus vaikuttaa valitettavasti edelleen myös Yhdessä-yhdistyksen arkeen. Kokoontumisista ja yhdessä tekemisestä on jouduttu luopumaan ja toiminta on siirtynyt suurimmaksi osaksi verkkoon. Elämme kummallisia aikoja, mutta me Yhdessä-yhdistyksessä teemme parhaamme säilyttääksemme sen mikä toimii, luodaksemme uutta ja pitääksemme kiinni yhteyden ja yhteisöllisyyden tunteesta, joka on meille kaikille niin tärkeä.

Aloitin Runosmäen toimipisteen toiminnanohjaajana helmikuussa ja virus on ollut koko ajan läsnä uuden työn opettelussa. Ovenkahvaan kiinnitetyt kellot kilisevät yhä harvemmin eivätkä eri ryhmien kokoontumiset rytmitä viikkoa samalla tavalla kuin aikana ilman virusta. Onneksi jotain voidaan kuitenkin tehdä.

Kun suunniteltuja ryhmiä ei ole voitu toteuttaa meidän ohjaajien on pitänyt käyttää luovuutta. Usein se tarkoittaa videoiden tekemistä eri aiheista. Olen esimerkiksi lukenut videolle perinteisiä satuja eri maista ja lähempänä pääsiäistä suunnittelen julkaisevani videon pääsiäismunien värjäämisestä. Itämaisen tanssin kurssi on siirtynyt verkkoon ja musiikkiryhmä lähettää viikoittain videoterveisiä. Myös monenlaisten käsitöiden tekeminen onnistuu videon välityksellä, samoin ruoanlaitto ja leipominen. Otamme myös mielellämme vastaan ideoita siitä, millaisia videoita te haluaisitte nähdä Runosmäen Yhdessä-yhdistyksen Facebook-sivulla.

Kesä on onneksi tulossa ja toivon todella, että viimeistään silloin kokoontumisrajoitukset hellittävät ja pääsemme kesäretkille. Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeita ja kerromme teille, kun kokoontuminen on taas turvallista. Takataskussa on jo paljon suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Olkaa siis kuulolla!

Meidän ovi on pysynyt auki ja välillä siitä tulee myös joku sisään. Yksittäiset kävijät opiskelevat englantia tai espanjaa tuttujen opettajien johdolla tai tekevät mindfulness-harjoituksia. Joku kysyy neuvoa käytännön pulmaan, toinen tulee tekemään lahjoituksen tai vain juomaan kupin kahvia ja juttelemaan. Se on ollut todella mukavaa. Tulkaa jatkossakin käymään ohi kulkiessanne, me olemme täällä teitä varten.

Aurinkoisia kevätpäiviä!

Pauliina, Runosmäen toimipisteen toiminnanohjaaja

Lue myös

Uusi alku

Uusi alku

Moikka! Täällä kirjoittaa Emma, yhdistyksen Runosmäen toimipisteessä elokuussa aloittanut uusi toiminnanohjaaja. Kerron teille vähän syksystäni...

lue lisää

0 kommenttia

Vastaa