040 188 12 61 info@yhdessa.fi

Pidetään tarinatuokio

Yhdessä-yhdistys pyrkii luomaan maahanmuuttajille paikan, johon kuulua. Projekti tekee sen keräämällä maahanmuuttajien ja eri taustoista tulevien suomalaisten tarinoita siitä, miltä monikulttuurisessa yhteiskunnassa asuminen näyttää Varissuon monimuotoisesta naapurustosta käsin. Jotkut maahanmuuttajista kertovat tarinoissaan Suomessa asumisen haasteista ja iloista sekä siitä, miten he käyttävät kotimaistaan tuomaansa tietoa ja taitoja elämänsä rakentamiseen Suomessa. Jakamalla tarinoitaan maahanmuuttajat kertovat siitä, miten ovat löytäneet Suomesta kuulumisen tunteen ja tehneet Suomesta kotinsa. Samalla he pohtivat näitä aiheita itse.

Tarinankerronnan prosessi on myös tapa rakentaa siltoja monenlaisten Suomessa asuvien ihmisten välille.

Kutsumme sinut kuuntelemaan näitä tarinoita ja hankkimaan enemmän ymmärrystä siitä, miten maahanmuuttajat tulevat osaksi Suomea, mutta myös siitä, miten he ovat osallisena Suomen kansakunnassa ja sen kulttuurissa.

Afganistan: Perhe, musiikki ja tanssi

Kuuntele meidän ensimmäistä tarinaa Afaganista Suomeen muuttamisesta. Tarinankertojamme puhuu Suomeen saapumisesta, mistä hän nauttii tehdä perheen kanssa Suomessa ja hänen toiveistaan saada Suomen kansalaisuus.

Azerbaidžan: Ruoka, koti ja ystävät

Tarinankertojamme tänään kertoo ponnistuksista ja vaivoista mitä hänen piti nähdä saapuaakseen Suomeen, perheestä jota hän rakastaa ja elämästä mitä hän on rakentanut itselleen Turussa.

Iran: Kokkailu, yhteydet ja luottamus

Tällä tarinahetkellä saat kuulla pohdintoja Suomessa ja Iranissa elämisen eroista. Tarinankertojamme havainnollistaa nämä erot esimerkeillä ja harkitsee eri näkökohtia suomalaisesta ja iranilaisesta kulttuurista.

Viro: Työ, näyttely ja luonto

Tarinakertojamme tässä jaksossa on melkeinpä julkkis. Kuuntele hänen kertomuksia monista työtehtävistään ja projekteistaan täällä Suomessa ja siitä kuinka hän on ylläpitänyt läheisen siteen hänen ensimmäiseen kotimaahansa Viroon.

Lue myös

Uusi alku

Uusi alku

Moikka! Täällä kirjoittaa Emma, yhdistyksen Runosmäen toimipisteessä elokuussa aloittanut uusi toiminnanohjaaja. Kerron teille vähän syksystäni...

lue lisää

0 kommenttia

Vastaa