040 188 12 61 info@yhdessa.fi

Kivakesä-kulmilla Runosmäessä

16.6.2021

Viimekesäiseen tapaan Runosmäessä järjestetään tänäkin vuonna Kivakesä kulmilla-toimintaa alakouluikäisille lapsille ja lapsiperheille. Lapset ja perheet puuhailevat Yhdessä-yhdistyksellä ja sen lähiympäristössä kaikenlaista aina heinäkuun loppuun asti. Yhdessä-yhdistyksen lisäksi toimintaa on järjestämässä Turun kaupunki.

Yhdistyksen tilat ovat täyttyneet elämästä hiljaisen talven ja kevään jälkeen. Eteiskäytävässä on sähköpotkulautoja, palloja, hulavanteita ja pieniä kimaltavia selkäreppuja. Olohuoneesta kuuluu syntikan soittoa, musiikkivideoiden ja Kimblen pelaamisen ääniä. Ovi käy ja halauksia vaihdetaan.

Toiminnan suosio yllätti, sillä olen tänä kesänä ensimmäistä kertaa mukana Kivakesässä. Ensimmäisestä päivästä lähtien mukana on ollut n. 20-30 lasta. Osa viihtyy mukana koko päivän yhdestätoista neljään iltapäivällä, toiset lähtevät kotiin jo aiemmin. Uusia lapsia tulee mukaan melkein joka päivä ja monet tulevat sisarusten tai kavereiden kanssa.

Tähän mennessä Kivakesä on pitänyt sisällään esimerkiksi jalkapallon pelaamista, kiipeilytelineillä kiipeilyä, lautapelejä, leikkejä, ja metsäretken sekä Turun kaupungin järjestämiä työpajoja. Työpajoissa on maalattu maisemia, tehty sirkustemppuja ja harjoiteltu kehonhallintaa kiipeilytelineissä. Tulossa on lisäksi vielä tanssia, lisää jalkapalloa sekä museokeskuksen järjestämiä puuhia.

Lasten kanssa työskennellessä tulee eteen sydäntälämmittäviä hetkiä. Yksi niistä tapahtui tänään, kun pyöritin hyppynarua Runosmäen kirjaston pihalla ja opetin lapsille riimin, jota omassa lapsuudessani luettiin narun hyppäämisen lomassa. Pian sekä minä, nuorempi kesätyöntekijä, että lapset luimme riimiä yhteen ääneen: ”Nallekarhu, nallekarhu, mene sisälle! Nosta tassusi! Pyöri ympäri…” Myös vähemmän mukavista tilanteista kuten rankkasateesta, haavoista polvissa ja kadonneista puhelimista on selvitty kunnialla

Vietämme useimpien lasten kanssa monta tuntia yhteistä aikaa joka arkipäivä, joten he ovat jo tulleet jonkin verran tutuiksi. On mukava tietää kuka tykkää mistäkin puuhasta ja kuulla tekemisen lomassa juttuja lasten maailmasta. Turun kaupungin palkkaamat nuoret kesätyöntekijät ja muukin Kivakesän mukanaan tuoma työyhteisö on ollut loistava ja hommat ovat hoituneet, oli kyse sitten katolle heitetyn pallon noutamisesta tai pelin sääntöjen noudattamisen valvomisesta. Olemme kaikki varmasti oppineet paljon, improvisoineet ja sopeutuneet vaihtuviin tilanteisiin.

Toivomme, että lapset, joille Yhdessä-yhdistys on tullut kesän aikana tutuksi tulevat käymään myös syksyllä.

Pauliina Lampi

Yhdessä-yhdistys ry

Lue myös

Uusi alku

Uusi alku

Moikka! Täällä kirjoittaa Emma, yhdistyksen Runosmäen toimipisteessä elokuussa aloittanut uusi toiminnanohjaaja. Kerron teille vähän syksystäni...

lue lisää

0 kommenttia

Vastaa