040 188 12 61 info@yhdessa.fi

Vaikka olen uusi mutta tuntuu, että olen olut Yhdessä-yhdistyksessä pidempää

14.8.2021

Tervehdys!

Olen Johannes, keväällä 2021 valmistunut sosionomi ja tätä kirjoittaessa olen toiminut kaksi viikkoa vastuuohjaajana Yhdessä-yhdistyksen kuntouttavassa työtoiminnassa. Ennen sosiaalialalle siirtymistä tein pitkähkön uran turvallisuusalalla ja sosiaali- ja terveydenhuollon kohteissa työskentely herätti kipinän alan vaihtoon. Kouluaikana harjoitteluiden ja projektien myötä pääsin kartuttamaan kokemusta kehitysvammatyöstä, mielenterveystyöstä ja kuntouttavasta työtoiminnasta. Opintojen ohella toimin aikataulujeni puitteissa osa- ja kokoaikaisesti kehitysvammaisten aikuisten ohjaajana, joilla on suuri tuen tarve psykososiaalisella alueella. Nykyisen työni aloittaminen jännitti kohtuullisen paljon, sillä vaikka perusasiat olivatkin hallussa ja työkokemusta on jo ehtinyt kertyä sosiaalialaltakin, on tämä rooli itselleni uusi.

Huomasin kuitenkin jännittäväni turhaan. Asiakkaat ja työyhteisö ottivat minut avosylin vastaan ja minusta tuntuu, kuin olisin ollut täällä jo pidempään. Kaikki työn salat eivät tietenkään ole minulle vielä avautuneet, mutta matka on ainakin hyvällä alulla. Joka päivä olen huomannut asiakkaiden ja henkilökunnan välillä vallitsevan yhteisöllisyyden ja asiakkaiden korkean motivaation olla mukana toiminnassa. Olenkin tähän mennessä oppinut asiakkailtamme varmasti enemmän, kuin he minulta, mutta tämän koenkin olevan ihmisten parissa tehtävän työn parasta antia.

Haluaisin viedä yhdessä työparini Nawalin kanssa yhdistyksen kuntouttavaa työtoimintaa suuntaan, jossa se entistä paremmin palvelisi asiakkaidemme osallisuuden edistämistä, työelämätaitojen ja -mahdollisuuksien karttumista sekä toimintakyvyn ja elämänhallinnan kehittymistä. Koen olevani onnekas päästessäni tekemään ja kehittämään työtä tällaisessa ympäristössä ja tällaisten ihmisten kanssa, yhdessä.

Syysterveisin

Johannes Rantala

Lue myös

Uusi alku

Uusi alku

Moikka! Täällä kirjoittaa Emma, yhdistyksen Runosmäen toimipisteessä elokuussa aloittanut uusi toiminnanohjaaja. Kerron teille vähän syksystäni...

lue lisää

0 kommenttia

Vastaa