Outdoor education for gender equality
”Outdoor education for gender equality” projekti toteutettiin Bakurianin vuoristoalueella Georgiassa 6.-13.3.2024. Hankkeessa osallistui 32 nuorisotyöntekijää Armeniasta, Azerbaidžanista, Suomesta, Georgiasta, Latviasta, Puolasta, Espanjasta ja Ukrainasta. Nuorisotyöntekijöiden liikkuvuus ”Outdoor Education for Gender Equality” oli rahoitettu Euroopan komission tuella Erasmus+ -ohjelman puitteissa.
Sukupuolten tasa-arvo yhteiskunnissamme on parantunut viime vuosikymmeninä, mutta syrjintä ja kaksoisstandardit ovat edelleen olemassa. Vaikka institutionaaliset vastaukset sukupuolten epätasa-arvoon ovat muuttuneet radikaalisti vuosien varrella, monet haitalliset asenteet ja käytökset ovat edelleen juurtuneet lujasti yhteiskuntaamme.
Sukupuolisosialisaatiolla on taipumus vangita sukupuolivähemmistöt ja naiset ”sisätiloihin” sen sijaan, että ne avautuisivat ”ulkona”, eli kodin ulkopuolella. Ulkoilulajit, kuten maastopyöräily, kiipeily, hiihto, muutamia mainitakseni, ovat juurtuneet syvälle maskuliinisuuteen ja ovat vasta äskettäin hiljalleen avanneet ovensa naisille (vielä hitaammin LGBTQI+ spektrin yksilöille). Tämän suuntauksen olemme huomanneet nuorten parissa työskennellessämme ja haluamme toimia sitä vastaan, koska väitämme, ettei yleisen käsityksen tietystä toiminnasta tai urheilusta tarvitse olla esteenä. Osallistuminen toimintaa voidaan tässä tapauksessa nähdä voimaantumisen muotona, joka antaa nuorille omistajuuden, itseluottamuksen ja vapauden tunteen.
Haluamme, että tässä hankkeessa osallistuneet nuorisotyöntekijät ja järjestötyöntekijät haastavat sukupuoleen liittyvät stereotypiat, joita käytetään usein yksilöiden tai jopa kokonaisten ryhmien leimaamiseen.
Tämän hankkeen tavoitteena on ollut kouluttaa nuorisotyöntekijöitä torjumaan sukupuoleen perustuvan eriarvoisuuden ja syrjinnän muotoja ulkoilun kautta ja sen aikana. Hanke perustuu täysin epäviralliseen koulutukseen.
Hankkeen tavoitteet:
- – kouluttaa järjestöjen jäseniä ja nuorisotyöntekijöitä tunnistamaan sukupuoleen perustuvaa eriarvoisuutta, stereotypioita ja syrjintää.
- – syventää tietämystämme sukupuoleen liittyvistä kysymyksistä ja ihmisoikeuksista paremman kommunikoinnin luomiseksi nuorille, joiden kanssa olemme tekemisissä.
- – tarjota nuorisotyöntekijöille työkalut, joilla he pystyvät edistämään nuorten osallistumista sukupuolesta tai seksuaalisuudesta riippumatta
- – auttaa nuorisotyöntekijöitä edistämään liikuntaa kaikille, mukaan lukien tytöt, sukupuolivähemmistöt ja vammaiset
Hankkeen yhteydessä kehitettiin käsikirja ”Outdoor education for gender equality”
Lue myös
Haaveistani tuli totta!
Viime vuonna, syyskuun alussa elämässäni tapahtui suuri muutos, hyppy tuntemattomaan ja samalla haaveistani tuli totta. Astuin lasten maailmasta...
Uusi alku
Moikka! Täällä kirjoittaa Emma, yhdistyksen Runosmäen toimipisteessä elokuussa aloittanut uusi toiminnanohjaaja. Kerron teille vähän syksystäni...
Vaikka olen uusi mutta tuntuu, että olen olut Yhdessä-yhdistyksessä pidempää
Tervehdys! Olen Johannes, keväällä 2021 valmistunut sosionomi ja tätä kirjoittaessa olen toiminut kaksi viikkoa vastuuohjaajana Yhdessä-yhdistyksen...
0 kommenttia